onsdag 25 februari 2009

idag har jag hittat...

en blogg nånstans i England tror jag? Har inte kollat ordentligt var hon finns, men hon har en av mina absoluta förebilder med bild på sin blogg DOVEGREY och jag fann henne på Agnes shabby chic som är en annan av mina favoriter. Nu lärde jag mig också hur man lämnar FOLLOW others oxå. Det gamla ordspråket "man blir aldrig för gammal för att lära sig nåt nytt" funkar ju faktiskt. kram mystra

söndag 22 februari 2009

Härliga vintertid





När vi var på landet i helgen snöade det nästan hela tiden. När vi kom ner i lördags vid 12-tiden var det ca 20 cm med snö, och när vi åkte hem idag kl 15 så var det betydligt mer. Det är alldeles vitt överallt och skogen är helt snötäckt. Det är så vackert och det blir alldeles tyst och dämpat. Nu passar ju inte min vackra sommarbild av stugan så här bjuder jag på en vinterbild från 2003. Vi har byggt om lite sen dess, men annars är det samma stuga. Vi hade mer snö idag än på bilden. Och i morse var det -4 grader, men när vi åkte hem var det bara -1 så alltihop är väl borta när vi kommer ner nästa gång.

Jag tycker faktiskt bäst om vintern av alla årstider.

Kram mystra

fredag 20 februari 2009

Idag skiner solen....

och det är ju alltid skönt. När den håller en temperatur under 20 grader vill säga. Jag tycker inte om värme, så de närmaste fyra månaderna är det lagom temperatur för min del. Visst kan det bli värmebölja tidigare, men för det mesta börjar hettan i juli som jag minns det.

Men de flesta vill ju ha varmt, varmt, varmt.



Nu i helgen ska jag i alla fall åka ner till mitt paradis och bjuda lite kompisar på en härlig (förhoppningsvis) köttgryta. Och kanske spela lite kort framåt kvällen. Har vi tur så skiner solen hela helgen och då går älskilingskatten MIO ut trots att det är snö vid stugan för det mesta. Jag bäddar och fixar för honom på bord och stolar i solen så han kan välja själv var han vill ligga. HAN FYLLER FAKTISKT 17 ÅR IDAG. Han ska få färska räkor och skinka i morgon. Det är det bästa han vet. Jag önskar er alla en riktigt skön helg och hoppas att ni följer mig i detta blogg-äventyr.

måndag 16 februari 2009

Visst är det väl vintern fortfarande...


och jag gillar ju vintern, men

det är jobbigt när den inte kan bestämma sig för att stanna. det blir jobbigt för min trädgård också. Krokusar och tulpaner börjar sin resa uppåt flera gånger under en vår numera. Inte undra på att det blir en konstig tulpan som till slut står där och lockar på rådjuren. För dom bryr sig ju inte om hur den ser ut, utan bara hur den smakar. Min katt däremot äter bara möss i trädgården.
När vi för nästan 20 år sedan köpte detta underbara lilla torp (alltså stugan, tomten är tyvärr 3000 kvm) och satte ner de första tulpanlökarna och längtade till nästa vår, hade jag ingen aning om att både jag och rådjuren tyckte om rosa tulpaner. Men det gjorde vi. Likaså när jag satte lila eller vita tulpaner, och även annat smått och gott för min egen vårglädjes skull, så var mina kära vilda vänner där och smakade. Oftast föll de så bra i smaken så de åt upp allihop. Men ibland fick jag några få kvar. Kul att få se färgerna åtminstone.

Men då bestämde jag mig för att inte gå i krig med dessa mina vilda vänner. För jag vill nog gärna ha dem kvar i omgivningen och kunna se hur de går över tomtens nedersta del tidigt på mornarna eller på kvällen när vi sitter i solnedgången och bara njuter.

Och vintertid har vi ju spår efter alla möjliga arter, men det får jag berätta om senare.

Just idag har jag tittat i min trädgårdstidning vad jag vill göra i år. Och varje år är det nya projekt på gång, men till hösten upptäcker jag att det mesta av mina anteckningar aldrig blev utförda. Men i år så.....

onsdag 4 februari 2009

Aning vår i luften trots kylan



och det är härligt att höra Koltrasten sjunga lite försiktigt. Nu börjar jag längta till torpet. Att få börja planera hela den där långa listan av trädgårdsförbättringar som jag alltid gör på vintern. Men när hösten sen kommer är inte hälften gjort. Men det är ändå en tjusning i att hoppas få det gjort. Har utlyst en solrostävling bland släkt och vänner till sommaren. Får väl se om någon nappar på det.