onsdag 24 november 2010

Snart är det jul igen.....


och visst är det härligt med julen. Jag kan längta redan i oktober efter allt fint som syns på stan och i tidningarna. Särskilt i inredningstidningarna och bloggarna. Men jag kan inte tillräckligt om bloggsystemet så jag kan bara göra begränsade inlägg på mina egna och det blir lite trist då att sätta igång.


Men nu har jag alldeles nyss satt min bloggsida som första sida när jag öppnar upp internet och då ska jag väl komma igång mer regelbundet att skriva. Jag hittade en ny funktion idag där jag kan gå in och se de kommentarer jag fått tidigare. Det var kul och varmt innerligt tack till särskilt två av er som skrivit, Synnöve och Kaffe. Det är så roligt att ni är med mig fortfarande fast jag sköter det här dåligt. Men hav tålamod, ska försöka lära mig mer om detta nu.
Ni är två proffs som jag älskar att följa. Och Kaffe står mig ju nära i familjen så det är roligt att på detta sätt få följa er vardag. Tänk vad tekniken är rolig och bra ändå.
Och Synnöve, innerligt tack för ditt tålamod med häst och katt från mig. De kommer snart jag måste bara hitta en bra liten nätt kartong att sända dem i. Om jag lägger i lite kattmat, tror du hästen äter det då, eller måste jag lägga i hö också??? Skämt åsido jag vill att de är hela när de kommer till sitt nya hem.


Idag ska jag gå på en författarkväll på Norstedts förlag inne i stan så jag måste fixa lite lunch innan. Men nu återkommer jag ganska snart faktiskt. Kram på er alla och snön yr som bara den här....
mystra

tisdag 2 november 2010

HÖST ! ! !


Med allt vad det innebär av höstrusk och lövfällning och en underbar luft att andas. I oktober börjar min favoritårstid, när man inte behöver svettas som en gris och jag kan använda alla mina sköna gosiga ylletröjor och tjocka varma vinterjackor och rejäla, härliga skor. Man kan inte klä av sig i offentligheten så man slutar svettas men man kan klä på sig så man inte fryser. Det är vitsen med vinterhalvåret. Och när de sen kommer lite snö så det blir ljusare kan det inte bli bättre.
På tomten har vi tre stycken jättestora körsbärsträd som väl är ca 40 år gamla. De börjar nu bli svårt spruckna på stammarna men ger oss enormt mycket bär varje år. Stora härliga mörka körsbär när de är som bäst. Men ett av träden hade lite tunna bär i år med stor kärna, lite kött och ett skal som var svårtuggat. Undrar nu hur jag ska ta hand om dessa till nästa år för att de ska må bättre. Men visst en stammarna spännande att se på.
Nu ska jag leta upp en fin kartong och skicka en söt häst och en gullig katt till min bloggvän i Norge, för hon har väntat länge på dem. Men de ville inte åka från landet mitt i sommaren, men nu gick det bra.
Ser du detta nu så vet du att de är på väg till dig, min vän.
Kramar och glada hälsningar
mystra :-)