torsdag 30 december 2010

snart är ännu ett år förbi...

och jag önskar er alla

ETT RIKTIGT GOTT OCH BRA NYTT ÅR

med en lagom lång vinter

och sen en lång vacker vår

med en påföljande sommar som passar oss alla.

Även mig som är nöjd med 20 plusgrader.

När det sen är dags för hösten så bör den vara lika lång som våren

och gärna runt 10 plusgrader om det går.

Jaa, sen är vi nästan framme vid nästa jul igen och då önskar jag mig....

Ja, ja, det tar vi lite längre fram.

Jag har nu fullt sjå att lära mig årets julklapp, den digitala fotoramen

som är väldigt rolig och användbar.

Kan inte tänka mig bättre sätt att förklara vem som är vem i släkten

när bilderna kommer att rulla förbi.

För att inte tala om deras föräldrars barndom i bilder

som ska bli roliga att visa med eller utan deras samtycke.

Som farmor/mormor har man fritt val i det mesta.

Det är härligt att inneha den graden i livet.

Som sagt

GOTT NYTT ÅR

önskar mystra
(PS! Det har inte fungerat att lägga in bilder idag tyvärr! DS!)

fredag 24 december 2010


GOD JUL

vill jag önska er alla och vi har en vit jul i år också. Det är så vackert. Vem trodde att det skulle bli så två år i rad. Men det här är nog den konstigaste julafton jag har varit med om nånsin. För en timme sedan klädde jag granen som numera står på balkongen eftersom vi bor i en liten tvårummare. Maken och jag har inte gjort några ansträngningar alls att få det som det var förr. Ja, jag menar, klä granen kvällen före julafton, koka skinka, griljera den, ta en första skinkmacka, slå in de sista julklapparna, kanske baka lite fler pepparkakor om de till Lucia tagit slut. Ja, jag tror ni vet vad jag menar. Ingenting av allt det gamla vanliga har förekommit i huset denna jul. Men det konstiga är att det har fungerat ändå. Och att jag trivs i alla fall.

Åt Julaftonsfrukost i morgonrocken, har väl aldrig hänt förut. Jag har lagt på lite juldukar, de viktigaste, och på sin vanliga plats, oc snart är det Kalle Anka och inga små barnbarn omkring mig. Men min dotter och mitt ena vuxna barnbarn är här hos oss denna julafton. Så vi får nog julmysigt ändå trots allt "traditionstapp". Och i morgon blir det fullt hus med alla tre vuxna barnen med repektive, barnbarn, hund och katt. Då blir det julklappsöppning och hälsningar från tomten. Visst är det roligt med julen ändå, men allra gladast är jag för att den är vit, med massor av snö.

fredag 10 december 2010

Visst är det fina bilder?

Det här är en bild från flygplanet på väg hem från Rom förra hösten. Det var så vackert väder där ovan molnen men under var det regn och rusk. Stundtals kunde man se jorden under oss. Spännande och alltid lite otäckt att flyga.
Nästa bild är tagen från bilen på väg till landet utanför Katrineholm. På motorvägen i 110 km och bilderna blir jättefina. Man ser löven på träden och husens konturer långt där borta.

Och dessa två bilder är från Hjälmarssund också tagna i farten med en VW Touran över broarna där. Det är så vackert att man vill börja måla dem. Dessa använder jag som skrivbordsbild på datorn.
Det är is över hela Hjälmaren vintern 2009.
Och den sista bilden av mitt vintercollage är en stor vacker gran från Botkyrka med rimfrost i vartenda barr. Den var så pampig att se mot en alldeles blekblå himmel en vinterdag 2009.Av detta kan ni kanske förstå att jag älskar vintern och inte minst att fotografera fina naturbilder att njuta av. Tids nog blir det slask och blask och barmark och sen vår vilket inte är så dumt ändå.

Fint va´


Mystra önskar er en trevlig helg.