måndag 20 maj 2013

NÄSTAN VARJE MÅNAD

BLIR KANSKE LITE TJATIGT
men jag ska försöka att hålla den farten.
Idag är det den 20 maj och det är sol och skönt ute men lite blåsigt.

Har en fulltecknad dag framför mig, med fyra olika engagemang.
Men jag har redan bestämt att det första, ta blodprov för D-vitaminet, kan göras i morgon
när dagen är blank.

Men äta Vårlunch med mina grannar kl.14 vill jag inte missa.
Klockan fyra i em har Seniorgruppen då vi försöka ge förslag till olika frågor vi vill ha besvarade av våra kommunpolitiker före valet.
Det finns nämligen 1,8 milj pensionärer i vårt land, en ansenlig summa väljare utav 9,2 milj svenskar som ska rösta. Ja räkna bort några barn o så förståss, men ändå ganska många.....

Såg i gårdagens tidning att var fjärde pensionär inte vet om att de betalar mer skatt för sin pension,  än vad de vanliga löntagarna gör. Min make tyckte att det var bra att få mer i plånboken med Alliansen. Men när jag berättade för honom att jag har större skatteavdrag nu per månad än det han fått mer i plånboken, så fick jag åtminstone honom att förstå det luriga i resonemanget.
 Men det är ett år kvar till avgörandet.
 Jag kan bara hoppas att vi får ett regeringsskifte 2014.

I helgen var vi i vårt lilla paradis och det var så otroligt vackert.
Alla fyra körsbärsträden i full blom, helt vita, och surret från humlor och bin som far runt och försöker hinna besöka varenda blomma före kvällningen. Tänk att det är deras arbete och livslust nu som ger oss körsbär om ca 7-8 veckor.
Här hade jag tänkt lägga in bilder på våra härliga mogna körsbär, men det går inte att komma åt mina bilder här på bärbara så det får bli `nästa månad`. 
Till dess önskar jag alla en skön maj månad, det som finns kvar av den. Fort går det.
glada hälsningar  mystra